Tahtoo suoraan Läyliäisiin  YKKÖSTOLPPA   JYRI RAIVIO 14.4.2013

 


Läyliäinen on PIENI KYLÄ LOPPIJÄRVEN ETELÄPÄÄSSÄ, noin 25 kilometrin päässä Räyskälästä kaakkoon.  Siellä on tienristeys, kauppa ja muutama talo eikä juuri muuta.
       Tai ainakin oli, käydessäni viimeksi purjekoneella Läyliäisten ilmatilassa.  Siitä on vierähtänyt aikaa kymmeniä vuosia, ehkä nelisenkymmentä.  Tämän palstan lukijoista vain harva lienee käynyt lentämällä Läyliäisissä, mutta NUMMELASTA LENTÄVILLE, kuten tämän kirjoittajalle, paikka oli TAKAVUOSINA HYVINKIN TUTTU.
        Koneet olivat silloin paljon vaatimattomampia kuin nyt ja Räyskälän ja Karkkilan välinen metsätaival vaikutti joskus uhkaavan pitkältä.  Matalissa keleissä tuntui paljon mukavammalta kiertää idän eli Loppijärven – ja Läyliäisten – kautta.  Joskus joku jopa laski Läyliäisiin, hyvälle pellolle tienristeyksen tuntumaan.  Nummelassa kiertäneen urbaanin legendan mukaan yhden maastolaskijan Kajavan pois hakeminen osoittautui

yllättävänkin vaikeaksi pilotin päästyä lähempään tuttavuuteen laskupaikan lähellä asuneen hammaslääkärin kanssa.
 
      Läyliäisissaä käytiin myös kierrettäessä tehtävistä mukavinta eli niin kutsuttua LENTOKESKUSTEN VÄLISTÄ REITTIÄ Nummela-Hyvinkää-Räyskälä.  Sitä muuten lennettiin jopa kilpaa.  Nummelan SM-kisoissa 1977  Nuoriso-
ilmailijoiden Asko ”Aslakki” Pankka tykitti PIK-20:llä tämän138 kilometrin pikataipaleen silloin huimalla 135 km/t nopeudella.
       Jo kymmenien vuosien ajan lentokeskusten välinen voisi purjelentäjän näkövinkkelistä kuitenkin yhtä hyvin olla Kuussa.  Sen legi Nummelasta Hyvinkäälle  on nimittäin HELSINGIN LÄHESTYMIS-ALUEELLA, jonka alaraja niillä seuduilla on 2 500 jalkaa eli 800 metriä.  Niin matalalla tavallinen harrastaja ei mieluusti lennä matkaa, ei edes suoraan Nummelasta Läyliäisiin tai
Hyvinkäälle.   Kiertämällä lännen kautta Läyliäisiin tosin pääsee, jos Nummelan harjoitusalue G46D on voimassa.
        VALVOTUN ILMATILAN VALTAVA KOKO on jatkuva ihmetyksen aihe niille meistä purjelennon harrastajista, jotka ovat kokeilleet tätä jaloa toimintaa muuallakin kuin Suomessa. Sanotaan, että Helsingin lähestymisalue on isompi kuin esimerkiksi Lontoon, Pariisin tai Frankfurtin vastaavat ilmatilat, vaikka nämä eurooppalaiset TMA-alueet palvelevat useita vilkkaita liikennelentokenttiä. Liikenteen vilkkaudesta
Helsingin ja näiden suurten keskuskenttien ilmatilassa taas saa käsityksen vaikka flightradar-nettisivustolta.

       Läyliäisistä Helsinki-Vantaalle on 43 kilometriä ja kylän taivaalla liikennekone on harvinaista herkkua. Olen vakioasiakas Hakaniemen torilla perunoita kymmeniä vuosia myyneelle loppilaisisännälle, joka kertoi, ettei ole koko pitkän ikänsä mittaan saanut yhtään näköhavaintoa matkustajakoneesta kotikylänsä Läyliäisten ilmatilassa. Ja perunanviljelijä sentään viettää paljon aikaa ulkosalla.
    
   NYT VOITTE TIETYSTI KYSYÄ, miksi haikailen Nummelasta suoraan juuri Läyliäisiin.  Eihän kylään liity mitään erityisiä luonto- eikä edes tunnearvoja.  Minä taas voin kysyä, miksi en saisi mennä Läyliäisiin ihan yhtä hyvin kuin Huittisiin, Strömmaan, Padasjoelle tai mille tahansa käännepisteelle?  Vapaassa maassa pitäisi olla mahdollisuus lentää minne tahansa, kunhan se ei aiheuta vaaraa tai haittaa muille.  Enkä jaksa millään uskoa, että Helsingin lähestymisalueen koon kohtuullistaminen tai sen alarajan nostaminen tai edes porrastaminen niin tekisi.
       SUOMEN LENNONJOHTOJÄRJESTELMÄÄN ja samalla ILMATILAN JAKOON on tekeillä isoja mullistuksia, osittain kansainvälisistä ja osittain ilmavoimien toiminnan muutoksista johtuen.  Edunvalvonnassa (toivottavasti) terhakoitunut liittomme SIL näyttää toivottavasti nyt voimansa.  Tämän lobbaustaiston eturintamassa kamppailevat muiden muassa Räyskälän aktiivit Kossu (eli Antti Koskiniemi) ja Wille (eli Hannu Halonen).  Osoitankin siis vetoomukseni heidän kauttaan ilmatilan uudistajille:

TAHTOO LENTOKESKUSTEN VÄLISELLE JA SUORAAN LÄYLIÄISIIN!