Tolppa goes kisaturisti  LENTOPÄIVÄKIRJA 31.7.2013vh

1. KISATURISTINA   2. RETKITURISTINA   3. TURISMIN VAAROISTA   4. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 1   5. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 2   6. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 3   7. KANANA TAIVAALLE

6. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 3:   Vampula - Hämeenlinna - Koski - Räyskälä                                                                                            WS EZ HIK MX HE
Vampulan kierron jälkeen on ilmeisesti WS:n vaikein hetki, kun se kiertää pohjoisempaa reittiä ja ajautuu samalla matalalle, ilman kunnollista nostoa pitkään aikaan.  Koko lennon se on lentänyt varsin suoraviivaisesti, ilman että olisi joutunut etsimään nostoja pitkään.  Se on myös paljolti lentänyt omaa lentoaan, vailla muiden antamaa apua nostojen haussa, mutta tästä eteenpäin se lentää pitkän tovin yhtä matkaa EZ:n ja HE:n kanssa.

Tilanne klo 16.01.  WS pohjoisemman reitinvalinnan jälkeen, kun se on jo päässyt, yhdellä hyvällä nostolla, käytännössä tasoihin EZ:n kanssa (kun otetaan huomioon, että se on taittanut matkaa hieman enemmän Jämijärven päässä).

        MX ja HIK tekevät Vampula-Hämeenlinna –osuuden loppupuolella aivan oman reitinvalintansa, selvästi pohjoisempaa kuin muut, lentäen pitkin maastolaskujen kannalta valinnaista reittiä.  Tällä reitinvalinnalla ei näyttäisi olleen suurta vaikutusta keskinopeuteen.
Tilanne klo 17.20.  Kuuman ryhmän reitinvalinnat poikkeavat tällä kohden hyvinkin selkeästi toisistaan.  Näkymä valinnoista Vampulasta aina loppuliukuun saakka.  Etualalla MX:n ja HIK:n valitsema reitti, taustalla WS jo loppuliu'ussa.

        Hämeenlinnalta Kosken kautta Räyskälään näyttää varsin suoraviivaiselta lentämiseltä, mutta toisaalta minuuttitaistelu päivävoitosta ratkeaa vasta tällä osuudella.  En tiedä kuinka tarkkaan esim. EZ ja WS ovat tietoisia asemistaan, mutta jälkeenpäin tarkastellen tilanne on kutkuttava, erityisesti siitä syytä, että EZ, WS ja HE lentävät suurimman osan tästä osuudesta yhtäjalkaa.  Loppujen lopuksi EZ lentää sen verran syvemmälle Kosken sylinteriin, että lennetty matka tasoittuu WS:n kanssa, ja ensimmäinen maalissa on myös voittaja.  Eroahan lopussa on parisen minuuttia WS:n eduksi.
        Lennon loppuosaa on lähes mahdotonta kuvata lyhyesti, ja tällä kohden suosittelen niille, joilla SeeYou on, avaamaan sen vaikkapa joskus talvi-illan iloksi ja lentämään virtuaalisesti saman, minkä kisapilotit ovat lentäneet ihan oikeilla lentokoneilla (tiedostot alla).  En malta kuitenkaan olla panematta tähän vielä paria tilannekuvaa tästä lennon vaiheesta, vain sen osoittamiseksi, miten tiukkaa kisaa sen aikana käydään.
Klo 16.14, tästä se alkaa, "harharetket" on retkeilty, ja "EIK:n sisäiset" alkavat; jossain Kokonjärven hiekkakuoppien paikkeilla.

Klo 16.43, Hämeenlinnan sylinterissä juuri piipahdettu, WS:llä hieman omat nostokuviot, mutta taas mennään yhdessä, kohti Koskea.

Klo 17.11, viimeiset nostot ennen loppuliukua lennetty, WS aivan juuri kääntymässä Koskella, kohti Räyskälää.


Vielä vähän yleistä

Kaikkia nostojen paikkoja kuivassa en ole tarkistanut, eikä pilviosuudella sitä ole kovin mielekästäkään tehdä.  Parin selkeästi hyvän noston alta löytyy laaja hiekkakuoppa ja hakkuualue, eli ei mitään niin kovin mullistavaa.  Nostojen paikkoja voi luotailla kuivassa tiedostojenkin perusteella, mutta siitä, miltä valitut ajolinjat pilotin vinkkelistä katsoen ennakkoon näyttävät ja miten pilotit ovat valintoja linjojen suhteen tehneet, ei tällä perusteella pysty sanomaan paljoakaan.

ċ
37C_EZ.igc
(451k)
Tolppa Gliding,
1.11.2013 klo 5.27
ċ
37C_HE.igc
(350k)
Tolppa Gliding,
1.11.2013 klo 5.27
ċ
37C_HIK.igc
(435k)
Tolppa Gliding,
1.11.2013 klo 5.27
ċ
37C_MX.igc
(1071k)
Tolppa Gliding,
1.11.2013 klo 5.27
ċ
37C_WS.igc
(365k)
Tolppa Gliding,
1.11.2013 klo 5.27