Tolppa goes kisaturisti  LENTOPÄIVÄKIRJA 31.7.2013vh

1. KISATURISTINA   2. RETKITURISTINA   3. TURISMIN VAAROISTA   4. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 1   5. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 2   6. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 3   7. KANANA TAIVAALLE

5. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 2:  Räyskälä - Kanteenmaa - Jämijärvi - Vampula                                                                                            WS EZ HIK MX HE
Valitut lennot starttaavat jokseenkin samaan aikaan 13.18 – 13.19, vain HIK hieman myöhemmin, 13.22.  Tilanne animaatiossa antaa näin ollen sellaisenaan summittaisen kuvan kisan etenemisestä.  Lähdön jälkeen edetään siis kuivassa aina ensimmäiselle käännepisteelle saakka, Kanteenmaan 15km:n säteelle, käytännössä jonnekin Huittisten itäpuolelle.
Klo 14.01, Urjalan-Nuutajärven maisemissa, näkymä itään.  Pientä hajontaa jo reiteissä: EZ ja HE kiertävät hieman pohjoisemmasta, HIK koukkaa jo alussa etelään, mutta on nyt palaamassa EIK:n parivaljakon peesiin.  WS ja MX etualalla, samassa nostossa.


HE ja EZ ovat jo muodostaneet enemmän tai vähemmän kiinteän EIK-tiimin, joka säilyy yhdessä koko lennon ajan.  Tästä eteenpäin WS lentää enimmäkseen omaa lentoaan, edellä tätä analyysin kohteena olevaa kuumaa ryhmää, MX vielä hyvin kannoillaan.  HIK seuraa hieman jäljempänä.
        Ensimmäisen käännepisteen jälkeen lennetään (ainakin kuulopuheiden perusteella) enimmäkseen pilvikelissä, mikä mahdollistaa joukon hajaantumisen useamman pilvijonon alle.  Tilanteen muuttuminen näkyy selvästi myös lentoprofiileissa: liu’ut ovat pidempiä ja suurimmat lentokorkeudet selvästi ylempänä. 

Klo 15.18, Näkymä Jämijärveltä kaakkoon.  MX on jo selviytynyt noston etsinnästä matalalla, HIK on löytänyt hyvän noston vierestä.  On varmaan kuvaavaa päivän kelille, että HIK:n nosto ei jatku ylös saakka, vaan HIK joutuu vaihtamaan paikkaa nostossa yläosassa.  Taustalla, WS (punainen vana) ja kaksikko EZ & HE (vihreät vanat) ovat jo menossa pitkällä kohti Vampulan sylinteriä.


WS-EZ-HE –kolmikosta WS käy pisimmällä Jämijärven sylinterissä, mutta ei merkittävästi pidemmällä.  Laajemmasta reittihajonnasta on vaikeaa poimia yhtä ainoaa parasta, ilmeisesti ainakaan ratkaisevia eroja ei muodostu.  MX:kin vaikeudet kohdistuvat vain noston hakuun Jämijärvellä.  Kuvaavaa sattumanvaraisuuden osuudesta kilpailun lopputulokseen, niin reitin kuin ajoituksenkin suhteen, on se, että myös HIK käy matalalla Jämijärvellä.  HIK:n läntisempi reitti ei vie nostoon, mutta MX on osoittamassa sille noston paikkaa.  Ja siltikään nosto ei löydy samasta paikasta kuin MX:n nosto vaan sen vierestä. 

Tästä eteenpäin MX ja HIK lentävät melko lailla yhdessä.
  WS lentää etelään muita läntisempää reittiä.  Tästä reitinvalinnasta ei näyttäisi ainakaan olevan haittaa, mutta saa sen vaikutelman, että se on saattanut olla hivenen nopeampi kuin EZ:n ja HE valitsema.