Tolppa goes kisaturisti  LENTOPÄIVÄKIRJA 31.7.2013vh

1. KISATURISTINA   2. RETKITURISTINA   3. TURISMIN VAAROISTA   4. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 1   5. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 2   6. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 3   7. KANANA TAIVAALLE

4. PIENTÄ PINTA-ANALYYSIÄ 1
Sillä, että Martti Koivulan nimi on ensimmäisenä vuoden 2013 Jannen kisojen tuloslistalla, ei ole suurempaa uutisarvoa. 
Mutta että Petri Sucksdorf, kaikkien 200 purjelentotuntinsa antamalla kokemuksella saavuttaa päivävoiton kisojen ehkä vaikeimpana päivänä ja on lopullisissakin tuloksissa sijalla 6, siitä voi jo todeta, että meillä on joukossamme nuori piilevä kyky.
(kuva: Hannu Nurmiranta)
       
Perjantai 12.7. Räyskälän ympäristössä vallitsi kuiva temiikkikeli, ja vain tehtävän läntisellä osuudella saatiin lentää pilvien alla.  Kun itse oli tuskaillut kuivassa runsaan tunnin ja kuunnellut kokeneempien Räyskälä-pilottien valitusta, että edes Vojakkalan saha ei tänään vetänyt, ei voinut todeta muuta kuin että hankalaa oli.
        Itse asiassahan tuo juttu kisaturismista oli vain johdanto ja tekosyy tehdä pientä analyysiä kisoista kentän laidalta asiaa tarkastellen.  SM-kisoista tein lyhyet yhteenvedot kolmen päivän lennoista IGC-tiedostojen ja avustajana kentän laidalla kuulemani perusteella.  Tällä kertaa rajoitun vain yhteen, eli juuri kuivan päivän tehtävään. 

        Kuiva päivä sopii analysoitavaksi monestakin syystä, ja analysoimalla vain yhtä lentoa, lentoon on mahdollista perehtyä hieman perusteellisemmin.  Kuivassa pilvien vaikutusta ei tarvitse ottaa huomioon, joten pilottien valintoja on helpompaa ymmärtää ilman pitempiä haastattelujakin, vain IGC-tiedostoja ja maastoa tarkastemalla. 
        Lentäminen kuivassa on sikälikin kiinnostavaa, että siitä yleensä kaikilla on vähemmän kokemusta kuin pilvikelistä.  Ja vielä viimeisimmäksi, päivätulokset poikkeavat tavanomaisesta ainakin kahdella tavalla: Petri Sucksdorf voitti ja Martti Koivulan lensi alle kykyjensä.  Jotta tätä nyt ei kuitenkaan pidettäisi tunkioiden tonkimisena, todettakoon, että seuraavana päivänä Mara otti muilta luulot pois, päätyen keskinopeudessa aivan omalle kymmenluvulleen.
Kuva startin jälkeisestä tilanteesta (klo 13.28) kuvannee pelin henkeä kuivassa: lennetään pienillä korkeusmarginaaleilla yhdessä nostoja etsien.  Näkymä etelän suuntaan, oikealla Tammelan Pyhäjärvi.


Muutama yleishuomio tämänkaltaisesta analyysistä lienee vielä paikallaan.  Kuvat on tehty kuvakaappauksena SeeYoun animaatioista.  Kuvanlaatu ei siltikään ole paras mahdollinen, ja vain täydessä koossa kuvista saa sen informaation, joka niistä on tarjolla tällä menetelmällä.  Täyden koon saa esille klikkaamalla kutakin yksittäistä kuvaa.
        SeeYoun tehdasasetus on, että korkeutta on liioiteltu kertoimella 1,5, mutta itse olen käyttänyt kerrointa välillä 1,0-2,0, aina tilanteen mukaan.  Olen keskittynyt päivän mielenkiintoisiin lentoihin, mutta yrittänyt myös säilyttää oleellisimman koko konelaivaston käyttäytymisestä.  Animaatiokuvia katsellessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että joissain kohdin joukon edellä lentänyt ”nostotiedustelija” ei välttämättä tule ilmi pienempään joukkoon rajoittuvassa animaatiossa.
        Analysointi IGC-tiedostoilla on mielestäni erittäin opettavaista, mutta jää siitä väistämättä aina puuttumaan jotain oleellista kisan luonteesta.  Tähän ei taida olla muuta lääkettä kuin osallistua kilpailuun itse, lentäjänä, ei turistina tai avustajana.