Antin kaa ässämmissä  LENTOPÄIVÄKIRJA 22.6.2013vh

1. AVUSTUSHOMMIIN    2. PÄIVÄRUTIINEJA   3. OPPIA KENTILTÄ JA PELLOILTA   4. AJATUSTEN KOKOAMISTA   5. LENTOJEN JÄLKIPUINTIA

4. AJATUSTEN KOKOAMISTA
Omassa tavassani hahmottaa ajan kulumista viikon aikana ei välttämättä ole mitään yleispätevää.  Kolmantena kisapäivänä minulla nimittäin oli tunne, että kilpailu oli ollut käynnissä jo ainakin viikon, ja viimeisenä päivänä taas tuntui siltä, että joko se nyt jo loppui.
        Viikon aikana alkukesän helteet vaihtuivat normaaliin suomalaiseen kesäsäähän, ja silti oli pakko pinnistellä muistellessa alkuviikon säitä: oliko tosiaan niin, että sortsit olivat ainoa sopiva vaatetus niihin lämpötiloihin.  Pannaan nyt tämä kuitenkin intensiivisen kokemuksen eikä muistisairauden tiliin.
        Ilmapiiri kisoissa, siitähän minun piti

1.  Toisen lentopäivän taivas oli tämän näköinen keskipäivällä, vähän ennen startteja.
2.  Jos kerta kisoissa odottelu kuuluu kuvaan, voihan siihen varustautuakin kunnolla.ottaa selvää ja kirjoittaakin.  Piti päättää, kenen kannalta kisat ovat S, kenen kannalta M, SM-kirjainyhdistelmän vaihtoehtoisen selityksen mukaan, mutta kisan aikana nämä ajatukset unohtuivat.  Loppupäätelmäksi taisi jäädä, että
kisat koukuttavat, seurasipa niitä maasta tai ilmasta.  Kummassa muodossa kisoja haluaa kokea, jää sitten kunkin mielihalujen varaan.
        Lähestulkoon parhaan kuvan kokonaisuudesta näinä IGC-tiedostojen aikoina saa jälkikäteen, tarkastelemalla avainlentoja yhtäaikaisesti tarkoitukseen
sopivalla ohjelmalla. 

3.  Startit tapahtuivat enimmäkseen 26:lta, mutta 12:stakin päästiin kokeilemaan.
4.  Jos minulla oli aikaa kuvailla jonon alkupäätä, ei näytä Antillakaan olevan suurempaa kiirettä tässä vaiheessa, kone jonon puolivälin toisella puolella.


Reaaliaikaista kuvaa siitä, miltä taivas koneista katsottuna näyttää, ei vielä saa, joten toistaiseksi tässä on toinen selkeä motivaatio, kilpailuvietin ohella, ottaa osaa kilpailuun ilmasta eikä maasta käsin.
   
    Vielä sitäkin mietittyäni, että kisoissa oppisi lentämään matkaa, jäin epäilevälle kannalle: ehkä kaksikolla, sopivassa tilaisuudessa, voisin osallistua lentämiseenkin, mutta toistaiseksi OLC:ssa itselle annetuista vaihtelevan tasoisista tehtävistä saa riittävästi haastetta muutenkin.