ORGANISAATIOISTA RIIPPUMATON JA HARRASTUSPOHJAINEN PURJELENNON VERKKOLEHTI

16.12.2013.  Tällä sivulla voit katsella vaikka kolmea videota yhtaikaa, jos vain kuvaruudun koko sen sallii.  Mainoksista ei valitettavasti pääse eroon ainakaan minun koneeni asetuksilla.  Tässä on YouTubesta poimittua materiaalia; katsotaan myöhemmin, mitä vaikkapa Vimeosta vielä löytyy.  Vinkkejä voi lähettää toimituksen osoitteella: tolppagliding@gmail.comHuolimatta litistyneestä formaatista (HD) ja siitä, että kohteet ovat Brittein saarilta, tällaista on kaivattu: hands-on -kuvamateriaalia maastolaskupaikan valinnasta.  WJPPhotography on toiminut videon toteuttajana.  Tässä hieman taustoja projektille Soaring Cafesta.  Sieltä taas on linkki British Gliding associationin sivulle, mistä pääsee eteenpäin tässäkin aihepiirissä.
Balleka taitaa olla tunnetuimpia ja tuotteliaimpia purjelentovideoiden tekijöitä.  Tunnetko jonkun vielä huolitellumman ja monipuolisemman?  Näytteeksi pätkä eksotiikkaa ainakin suomalaiselle: purjelentoa rinnetuulessa Britannian lounaisrannikolla(?).  Youtubessa lisää Ballekan videoita, kymmenittäin ja myös muusta kuin purjelennosta.
Purjelentovideoiden suomalainen klassikko, Polyteknikkojen ilmailukerhon demo vuodelta 2011, tekijöinä Lauri Kangas, Markus Kärki ja Vesa Nuotio.  Lisääkin ehkä saamme vielä nähdä?
Luca Bertossio, scultore del cielo, piirtää ja veistää taivaalle.  Taitolennon  maailmanmestari.  Muutama video lisää Vimeossa, ja ehkä vieläkin laadukkaampia.
Junior Gliding TV.  Pirteä tapa tehdä videoita, ja aivan ilmeisesti ammattilaisia asialla.  Britannian nuorisoprojektin tuotantoa, kooste vuodesta 2013, pätkä mm. Puolan nuorten MM-kisoista.  Mistähän Suomessa löytyisi resursseja polkaista pystyyn vastaavanlainen yhteisprojekti nuorten saamiseksi mukaan ilmailuharrastukseen?
Näitä kahta seuraavaa saksalaisvideota (oikeastaan filmejä 1990-luvulta) katsoessa tulee mieleen, kuinka monta purjelennon hupivideota maailmaan mahtuu.  Ehkä tekijät kyllästyvät tekemään ja katsojat katsomaan niitä jossain vaiheessa.  Onneksi aina on  mahdollista tehdä opetusvideoita erilaisista aiheista; aiheethan eivät lentämisestä lopu.  Tässä mallia erilaisista hinausvaihtoehdoista, kumiköysistartista lekohinaukseen.
Opetusfilmi maastolaskuista.  Kameroiden virittelyä katsellessa ei voi olla ajattelematta, että ainakaan aivan vastaavia ei enää onneksi tarvitse tehdä.  Toisaalta, jos ottaa aiheekseen maastolaskut, vapaa-ajan ongelmia ei ainakaan ole tiedossa.
Bruno Vasselin kooste vuoden takaa (vuodesta 2012?).  Jos minkään purjelentovideon katsominen ei tunnu riittävän, Vasselin kokoelmassa on mm. yksi liki kaksituntinen "pätkä" matkalennosta.
27.12.2013  Lisää eksotiikkaa. 
Youtube