Tolppa Lonely talvikisa  TOLPPA LONELY 1.12.2013vh

https://sites.google.com/site/tolppagliding/tolppalonely/talvikisa/90p200689j%C3%A4%C3%A4metheiran.jpg
https://sites.google.com/site/tolppagliding/tolppalonely/talvikisa/90p200708ylimetvesraj.jpg

20.11.2013
MYÖTÄVIRTAAN LASKEE LOHEN SUKU

Kierrän vielä Melkuttimen,
Imen siitä, minkä imen
Lievitystä masennukseen:
Kohta vaihtuu saapas sukseen.
Minä kuljen silti jalan,
Tuskin nytkään uimaan alan
Avannossa niin kuin jotkut,
Jos, niin ansaitsen kai potkut.

Talven tullen tekee mieli,
Laittaa laulamaan mun kieli,
Laulain käydä mielen ääriin,
Joskus jopa suuntiin vääriin
Alavirtaankin kai vaikka,
Sieltä jostain löytyy paikka,
Jossa vedet laskee mereen,
Karjaan ohi, tai Tampereen.


Niille, joille Iso-Melkutin ja Loppijärvi eivät ole tuttuja, tässä kartta kohdealueelta (lähde: retkikartta.fi).  Jos haluatte tutkia annettua teemaa kartalta, yksi vaihtoehto on tässä linkissä (se vie Liesjärvelle, josta katsoen Melkutin on koillisessa ja Loppijärvi
Melkuttimesta katsoen itäkaakossa):
http://www.retkikartta.fi/index.php?id=850


https://sites.google.com/site/tolppagliding/tolppalonely/talvikisa/900pmelloppij%C3%A4rvi.jpg
(klikkaa suuremmaksi)

Siivetönnä en voi lentää, vanki olen maan” runoili K. Valkama aikoinaan, ja kuolemattomiksi sanat muuttuivat Unto Monosen suomalaista sielunmaisemaa syvällisesti peilaavan, näihin sanoihin sävelletyn tangon ansiosta.  Yhtä hyvin sanat voisivat kuvata suomalaisen purjelentäjän sielunmaisemaa näinä aikoina, kun koneet on pantu talveksi putkeen, halliin tai huoltotilaan, odottamaan ehostusta seuraavaa kesää ja uutta lentokautta silmällä pitäen.
        Vaikka kuinka jynssäisi ja huoltaisi koneita, aikaa jää väistämättä muuhunkin, millä voi olla vain myönteisiä vaikutuksia purjelentäjän mielenterveydelle.  Tolppa jatkaa huolenpitoaan tästä kansanterveydellisesti varmaan vähäpätöisestä ongelmasta, julistamalla jatkoa kesän Melkuttimenkiertokisalle.  Vaikka Tolppa on omistautunut purjelennolle ja purjelentäjille, tällä kertaa kilpailu ei kuitenkaan ole rajattu Räyskälästä toimiviin, eikä edes purjelentäjiin, vaan kisa on avoin kaikille Tolpan lukijoille.
        Tolppa Glidingin kirjoitusaiheisen talvikisan säännöt ovat jäljempänä.  Vuoden 2013 talvikisalla on kaksi teemaa:

1. Miten Iso-Melkutin laskee mereen?
2. Miten Loppijärvi laskee mereen?

        Suppeimmillaan kirjallinen tuote voi olla luettelo merkittävimmistä järvistä ja virtaavista vesistä, joiden kautta kohdejärvet mereen laskevat, ja laajimmillaan Jack Kerouac –tyyppinen, tekijänsä sielunmaisemia kuvaileva matkaselostus.  Selvennykseksi lisäämme kuitenkin, että huumehoureiset matkakuvaukset ovat nykyisin selkeästi passé, eikä niitä kannata tähänkään kilpailuun lähettää; alkoholisoituminen osana kirjailijakutsumusta ei myöskään ole tämän kirjallisen kisan tavoitteita.
        Kirjoitus voi muodoltaan olla mikä tahansa, loppusoinnullisesta runosta edellä mainittuun maantieteelliseen luetteloon.  Toimitus on tälläkin kertaa ottanut varaslähdön ja kirjoittanut ohessa olevan runon, mutta tällä kertaa runo ei osallistu kipailuun.  Sen ainoa tarkoitus on esimerkin avulla todistaa, että tässä kisassa ihan kaikki on mahdolllista.       

        Valokuvat eivät vaikuta kirjoitusten kirjallisiin arviointiperusteisiin, mutta voivat silti ilahduttaa toimitusta ja päätyä Tolpan sivuillekin.
        Purjelentoon liittyvät viitteet matkan varrelta lasketaan eduksi, ja mielikuvitusta matkan kuvaamisessa saa käyttää vapaasti .  Voi kulkea jalan, kanootilla, linnun siivin tai vain omassa mielikuvituksessaan, sillä:

Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa
missä onnen kaukorantaan laine liplattaa
missä kukat kauneimmat luo aina loistettaan
siellä huolet huomisen voi jäädä unholaan…
                                                                                 ….vain aatoksin mi kauas entää
sinne käydä saan
TOLPPA LONELY TALVIKISAN SÄÄNNÖT

1§        Kilpailu alkaa 1.12. ja päättyy Pakkasparlamenttia edeltävään päivään.  Kilpailun jury voi, j
os Pakkasparlamenttia ei pidetä, tai muusta pakottavasta syystä, muuttaa päättymispäivää, kuitenkin niin, että kilpailun on päätyttävä viimeistään 15.3.

        Kilpailun kohteena on kirjoittaa vapaamuotoinen kirjallinen tuote vuosittain annettavasta teemasta.  Kirjallisen tuotteen pituudella ei ole ylärajaa, mutta muodoltaan ja sanottavaltaan tiiviit tuotteet asetetaan etusijalle.

        Kilpailu on avoin kaikille Tolpan lukijoille.  Kilpailuun voi osallistua useammallakin kirjoituksella kullekin mahdolliselle osa-alueelle.  Kilpailuun voi osallistua vain omalla nimellä.

        Toimitus ei voi julkaista kilpailuun lähetettyä materiaalia ennen kilpailun päättymistä, mutta se voi tiedottaa kilpailun etenemisestä muilla tavoin.  Toimitus tiedottaa kilpailun päättymisestä tarkemmin, kun päättymispäivä on varmistunut.

        Tolppa Gliding voi julkaista kirjoituksia harkintansa mukaan, siinä laajuudessa kuin katsoo sopivimmaksi.  Tekijänoikeudet teksteihin säilyvät kirjoittajalla, mutta siinä muodossa kuin tekstit Tolpassa julkaistaan, ne ovat Tolppa Glidingin omaisuutta.

        Kilpailussa ei jaeta rahapalkintoja.  Jury voi päättää muunlaisten palkintojen jaosta harkintansa mukaan.