Melkuttimenkiertokisa  TOLPPA LONELY 16.5.2013vh

TOINEN TOUKOKUUTA

Hyvä päivä, ilman muuta,
tämä toinen toukokuuta,

Melkuttimen kierto yksin, mielen täyttää kysymyksin:

Mikä nostaa Kepun yöstä, kuka kehtaa Jyrkin syöstä,

Miksi niitä kiehtoo Timo, miksi siihen syntyy himo,

Miksi kuikka huutaa täällä, melkein vielä kevätjäällä?LOPULLISET PISTEET

Toimitus 16p (2.5; 4.5; 6.5; 3.6; 7.6; 9.6; 10.6; 14.6; 7.7; 12.7; 15.8; 22.8; 24.8; 28.8; 6.9; 27.9.)
Ulla Soinne 2,5p (20.6; 27.8.)
Erkki Soinne 1p (20.6.)
28.9.2013
Vuoden 2013 Melkuttimenkiertokisa päättyi.  Jury ei jakanut palkintoja, mutta toimitus on ilmoittanut tarjoavansa mitalisteille kierroksen.  Tämä kierros suoritetaan kuitenkin baarin, ei järven ympäri.

Tolppa Gliding julistaa reippailuhenkisen kilpailun kaikille Räyskälän toimintaan osallistuville.  Kilpailun ajatuksena on kiertää Iso-Melkuttimen järvi jalan mahdollisimman monta kertaa kesäkauden aikana.
        Iso-Melkutin sijaitsee Portaaseen vievän tien (Tauluntien) vastakkaisella puolella kentältä katsoen.  Suositeltavin paikoitusalue on kentältä tullessa juuri ennen Lentolaaksoon vievää tienpätkää, tien vasemmalla puolella.
        Melkuttimen alue ei ole statukseltaan kansallispuisto vaan ”muu luonnonsuojelukohde”, eikä kooltaan kovin suuri.  Helpon saavutettavuutensa ja helppokulkuisuutensa ansiosta se kuitenkin sopii vaikkapa koko perheen ulkoilukohteeksi.  Katso ohjeet ja säännöt täältä.
        Paikoitusalueelta lähtien kierroksen pituudeksi tulee 7,1 km, varsinainen viitoitettu reitti alkaa järven itäpäästä ja on pituudeltaan 5,3 km.  Reippaasti kävellenkin koko kierrokseen menee tunti ja vartti, mutta jos unohtuu kuvaamaan tai muuten vain mietiskelemään, aikaa voi mennä kolmekin tuntia; kuten tätä kuvasarjaa ottaessa (klikkaa kevään kuvat näkyviin alla olevasta kuvasta; loppukauden kuvat ilmestyvät myöhemmin):


Kilpailu alkoi 1.5.2013 ja päättyy Sikajuhliin.  Toimitus on kiertänyt järven jo kolmesti, mutta kilpailun jury harkitsee toimituksen pisteiden mitätöimistä varaslähdön takia.


MELKUTTIMENKIERTOKISAN SÄÄNNÖT

1§        Kilpailu alkaa 1.5. ja päättyy Sikajuhlia edeltävään päivään.

2§        Kilpailun tarkoituksena on edistää Räyskälän ilmailukeskuksessa toimivien mielen- ja ruumiinterveyttä, luonto- ja valokuvausharrastusta sekä paikallistuntemusta tarjoamalla vaihtoehtoista toimintaa ilmailun ohessa.

3§        Kilpailun tavoitteena on kiertää Iso-Melkuttimen järvi jalan mahdollisimman moneen kertaan kilpailukauden aikana.

4§        Yhdestä kierroksesta saa yhden pisteen.  Perheenjäsenistä, jotka kiertävät reitin yhdessä kilpailijan kanssa, saa 1,5 pistettä ja lemmikeistä 0,5 pistettä (lemmikkejä ei saa pitää vapaana), poislukien hevoset: hevosella tehty järvenkierto aiheuttaa suorituksen hylkäämisen.

5§        Suorituksen varmistaminen tapahtuu helpoiten kierroksen aikana otetulla valokuvalla, mutta myös Sports Tracker- ja flarm-tiedostojen tyyppiset, ilman it-tukihenkilön apua avattavat varmenteet hyväksytään.  Parhaat kuvat julkaistaan Tolpassa.

6§        Harvinaisista luontohavainnoista saa ekstrabonusta, mikä saattaa vaikuttaa juryn päätökseen rajatapauksissa.  Harvinaisiksi luontohavainnoiksi ei lueta esimerkiksi kurkea, kuikkaa, palokärkeä tai rantasipiä.

7§        Toimituksen tehtävänä on pyrkiä pitämään tilasto järven kierroista ajan tasalla ja julkaisemaan se Tolpassa.

        Kilpailun pikavoittoina ovat parempi mieli, hyvä yöuni ja mahdollisesti hyvät eväät, varsinaisia muita palkintoja, lukuunottamatta kunniaa ja arvonantoa, ei jaeta.