Kesäkaudelle kenkää  NÄKÖRADIO EFRY 30.9.2013vh

1 KOKKO   2 SIKAJUHLAT   3  MUISTOJA AIKAISEMMISTA SIKAJUHLISTA

Ykköshallin järjestelyjen keskipiste, juoma- ja ruokatarjoilunurkka eikiläisryhmän syynissä.

"Tarkastettuani laitteen paloturvallisuuden hyväksyn sen käytettäväksi vuoden 2013 Sikajuhlissa."  Oikealla Jamie D., mies illan ruokalistan takana.

Avaruusalumiinia, sitä ei avaruudessa ole koskaan liikaa.Vähän jo sinne päin, mutta jotain vielä puuttuukin...


Räyskälän lentokauden päättäjäiset ovat vakiintumassa kahteen toisiaan tukevaan tapahtumaan (toivottavasti), kokonpolttoon (katso sivu 1) ja Sikajuhliin.  Kokkoa kerätään kesän mittaan kaikenlaisesta palavasta materiaalista, jota syntyy enimmäkseen lentotoimintaan vain välillisesti liittyvästä aktiviteetista, kuten kentältä ja asuinvaunualueelta kerätyistä puista ja pensaista, rakennusjätteestä ja sen sellaisesta.  Milläpä kautta olisi osuvampaa juhlistaa kuin tämän sekalaisen läjän polttamisella.  Valoa ja lämpöä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, kun pitkä synkkä kausi on taas edessä; ja samalla vanhat romut tulevat korjatuksi pois uuden kauden tieltä.
        Syyskokkoa on poltettu vasta pari vuotta, ja vain sen seurauksena että juhannuksena polttaminen ei ole ollut mahdollista.  Toimituksen toivomus on, että kokkoa maltettaisiin olla polttamatta juhannuksena säästä riippumatta ja polttaminen jätettäisiin syksyyn.  Vaikka pakkohan se on myöntää, että iso juhla se juhannuskin on.
        Sikajuhlia on vietetty selvästi pitempään kuin kokonpolttajaisia syksyllä, 70-luvun loppupuolelta alkaen, eli samasta vuodesta, jona viimeiset dragsterajot pidettiin.  Viime vuonna juhlilla oli tavallista painavampi teema, Räyskälän 50-vuotinen taival purjelentokeskuksena.
        Järjestelyvastuu juhlista on vaihtunut vuosittain kerholta toiselle, tänä vuonna järjestelyvastuussa oli Espoon ilmailukerho, ja vuoden teemana oli science fiction.  Vastuun kierrättämisen myötä lähestymistapa järjestelyihin on vaihdellut tekijöidensä mentaliteetin ja antaumuksen mukaan.  Toimituksen tavallisesti luotettavana pitämän lähteen mukaan, ennakkovalmisteluihin tänä vuonna käytettiin runsaasti aikaa ja energiaa.
        Toimitus olisi toivonut voivansa paneutua järjestelyihin vähän enemmänkin kuin pintapuolisesti ja muutaman valokuvan räpsäisten; espoolaisten omistautuminen asialleen olisi sen ansainnut.  Oman kerhon koneidensiirtotalkoot kuitenkin haittasivat journalistista toimintaa, minkä tosin toimitus on valmis antamaan anteeksi itselleen ja kerholleen.
        Toisaalta toimitus ei ole erityisen innostunut huutamaan ääntänsä käheäksi yli orkesterimelun, ja tästä syystä toimitus on viettänyt Sikajuhlia lyhyen kaavan mukaan, niinä muutamana vuonna joina on ottanut osaa.  Tämä on vähän sääli, sillä olisi hauskaa panna lentovuosi pakettiin ja haaveilla seuraavasta yhdessä muiden, räyskälöitymisessään ehkä pidemmälle päässeiden kanssa; ja miksei nuorisonkin.
        Toimituksen mielestä Lentäjän valssi haitarilla soitettuna sopisi paremmin juhlien musiikkitaustaksi.  Mutta jos musiikin genrestä ei voi keskustella, volume-nappulaa voisi ainakin vääntää joitakin kierroksia vastapäivään.


  Ja jossain kaukana, toisessa galaksissa.....

Tältä se sitten näyttää oikeassa valaistuksessa.  Ruokatarjoilu tosin on jo ohi ja vieraat pöydissä.

Keski-ikää lähestyvien joukossa keskustelu käy vilkkaana, ainakin niin kauan kuin Neulapoijat vasta virittelevät soittimiaan.


Joskus nuorempana toimittajasetäkin jaksoi huutaa rämidämin yli; silloin kai vielä oli jotain riittävän tärkeää sanottavaa.

Juhlien sisään- ja uloskäynti.  Yhtä tunnelmallista, kulkipa kumpaan suuntaan tahansa.