Kesäni ilmassa  JESSE KOSONEN 1.12.2013

1. BRYSSELIN KAUTTA PURJELENTOKURSSILLE    2. YKSINLENNOLLE TEISKOSTA
https://sites.google.com/site/tolppagliding/kerhohalli/kesaeni-ilmassa/mmJesse%2028.6..jpg?attredirects=0
Tässä kirjoituksessa kerron lentokesästä 2013, ensimmäisestä kesästäni taivaan sinessä - ja kesistäni varmastikin ikimuistoisimmasta.  ”Ilmailukärpänen” minua puri vuonna 2010, kun olin edustusmatkalla Brysselissä.  Matkalla oli mukana 16-vuotias kaveri, joka suoritti silloin yksityislentäjän lupakirjakurssiaan.  Hän kertoi minulle kuinka hienoa lentäminen ja ilmailu on.  Nuo tarinat, joita hän lentämisestä ja lentokurssista kertoi, sai myös minun jalkani irti maasta.  Tuolloin päätin, että kunhan ikää tulee tarpeeksi lentokurssille, istahdan koneeseen ja saan katsella maailmaa lintuperspektiivistä.  Minun täytyi kuitenkin odotella kolme pitkää vuotta, jotta pääsisin lentämään.  Hyödynsin ne vuodet lukemalla lentämisestä ja ilmailusta, ja soveltamalla lentosimulaattorin avulla kaikkea lukemaani.
        Todellisuudessa jalat irtosi maasta kesällä 2012, kun ilmoittauduin Tampereen Ilmailuyhdistyksen tutustumiskurssille.  Tutustumiskurssilla pääsi kokeilemaan purjelentoa, vaikka ikä ei vielä lentolupakirjaan riittänytkään.  Kahden tutustumislennon jälkeen olin myyty!  Kaartelimme nostoissa pilvenpohjien läheisyydessä ihaillen Suomen luontoa poikkeuksellisesta perspektiivistä.  Purjelennossa lentäjä käyttää hyväkseen nousevia ilmavirtauksia eli termiikkejä.  Ilmavirran vain suhistessa ja lintujen kanssa samassa nostossa lentäessä voi ymmärtää, että purjelento on aidointa ja puhtainta lentämistä.
        Vuoden 2012 syksyllä, kun olin 14-vuotias, aloin kampanjoida kotona purjelentolupakirjan puolesta, saadakseni vanhempien siunauksen mahdolliselle lentoharrastukselle.  Isän kanssa ei tarvinnut kauan keskustella, lupa lentämiseen tuli
heti ja yhtä innostuneesti Isän kanssa
selvitettiin kurssiin liittyvät käytännön  seikat.  Äitiä jouduin enemmän vakuuttelemaan lentämisen turvallisuudesta.  Lopulta äitinikin suostui tulevaan lentoharrastukseen.  Silti, äidin mietteet oli: "Lennä hiljaa ja matalalla!"  Tätä ohjetta olen kuitenkin törkeästi rikkonut.
        Loppuvuodesta 2012, kun siunaus harrastukselle oli saatu, ilmoittauduin Suomen Urheilu
ilmailuopiston purjelennon verkkoteoriakurssille ja samaan hengenvetoon Tampereen Ilmailuyhdistyksen lupakirjakurssille lento-osaa varten.  Loppuvuosi 2012 ja alkuvuosi 2013 menikin aerodynamiikan, ohjausopin, ilmailun säädösten, sääopin ja monen muun teorian aihealueen opiskeluun ja omaksumiseen.
        Lopulta koitti se päivä, kun minä ja Isä lähdimme kohti Räyskälän lentokeskusta teoriakokeisiin.  Viikonlopun aikana tein teoriakokeet ja sain radiopuhelimenhoitajan kelpuutuksen.  Viikko teoriakokeiden täyttämisestä tuli viesti, että kaikki teoriakokeet on suoritettu hyväksytysti.  Teoriat siis suoritettu!  Vielä ennen lentokurssia kävin ilmailulääkärin tarkastuksessa.  Ilmailulääkäri kirjoitti minulle terveen paperit, ja postissa tuli Trafilta Lääketieteellinen kelpoisuustodistus eli medikaali.  Sitten enää kevään odottamista, jotta pääsisin lentotunneille!
        Talven aikana sain tietää, että lennonopettajani on Olli Seppälä, yksi Tampereen Ilmailuyhdistyksen kouluttajista.  Toukokuun alussa Seppälä soitti minulle ja sanoi, että voitaisiin ensimmäinen lentotunti pitää 4.5., sattumoisin samana päivänä kuin täytin 15 vuotta.  Päästä ensimmäiselle koululennolle olikin syntymäpäivälahjoistani paras tähän saakka!
        Siitä se sitten lähti.  Kevään ja kesän aikana tie vei useana päivänä Teiskon lentokentälle, eli
Teiskon Ilmailu- ja moottoriurheilukeskukseen, Kaanaaseen. Lentämisen opettelu vaatii jonkin verran aikaa, sitoutumista ja hyvää oppimismotivaatiota.  Itselläni ei kertaakaan tuntunut väkinäiselle lähteä kentälle ja lentämään, vaan päinvastoin olisin mielelläni pystyttänyt 
https://sites.google.com/site/tolppagliding/kerhohalli/kesaeni-ilmassa/900x600p1235470startti.jpg?attredirects=0
teltan kiitotien jatkeella ja viettänyt kevään ja kesän siellä!  Mutta kotona, kun sain ideani kerrottua, se ei suurempaa kannatusta saanut.
        Kevät ja kesä hurahtikin taivaan sinessä, jossa opettajani Seppälä minua opasti purjekoneen ohjaamisen saloihin.  Taivaalla tulikin harjoiteltua suoraa lentoa, kaartamista, sakkaamista sekä oikaisua erilaisista lentotiloista.  Erityisesti lentoonlähtöä ja laskeutumista tarvitsi harjoitella, koska ne ovat kaikessa lentämisessä lennon kriittisimpiä vaiheita.  Purjelennossa listaan pitää lisätä vielä hinauksessa lentäminen.


KUVA JESSESTÄ:  OLLI SEPPÄLÄ
JUTUN MUUT KUVAT:  OSKARI PIRTTISALO

faktaa purjelentokurssista

Lentokurssin voi aloittaa sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta.  Purjelentäjän lupakirjan voi kuitenkin saada aikaisintaan16-vuotiaana.

Lupakirjan vaatimukset:
• Teoriakurssi täytyy olla suoritettu
• Ilmailulääkärin myöntämä lääketieteellinen kelpoisuustodistus eli medikaali pitää olla myönnetty
• Lentokurssiin sisältyy vähintään 50 lentoa, joista vähintään 31 opettajan kanssa. Loput lennoista yksin ja lisäksi vielä lentokoe eli tarkastuslento
• Lupakirjavaatimuksena vähintään 10 lentotuntia